Huurovereenkomst tekenen

Veel gevraagd over Huurovereenkomst tekenen

Wanneer onderteken ik mijn huurovereenkomst?

Algemeen

Nadat je op www.zuidwestwonen.nl de woning definitief hebt geaccepteerd, krijg je van ons een uitnodiging om het huurcontract te tekenen. De periode tussen het accepteren en het tekenen van het huurcontract kan verschillen. Het hangt af van per wanneer de woning is opgezegd en de technische staat van de woning. Soms word je door ons gebeld, in plaats van dat je een brief ontvangt. Dit is het geval als de huurovereenkomst al op korte termijn kan worden getekend.

Hoe / wanneer onderteken ik mijn huurovereenkomst?

Algemeen

Zodra wij weten wanneer het onderhoud aan je nieuwe woning gereed is, ontvang je van ons een uitnodiging om de huurovereenkomst te ondertekenen. Deze contractondertekening gebeurt in de woning. Na het tekenen van de huurovereenkomst wordt de woning aan je overgedragen en ontvang je de sleutels.

Ik heb een bewindvoerder. Mag ik zelf mijn huurovereenkomst tekenen?

Algemeen

Of je zelf de huurovereenkomst mag tekenen, is afhankelijk van het soort bewindvoering. In het geval van een beschermingsbewind mag alleen de bewindvoerder een huurovereenkomst aangaan. In het geval van budgetbeheer mag je de overeenkomst vaak wel zelf tekenen. Neem je hierover contact op met je bewindvoerder.

Ik wil de afspraak voor het tekenen van mijn nieuwe huurcontract wijzigen, kan dat?

Algemeen

Een nieuwe afspraak is mogelijk, wel is het zo dat de ingangsdatum van het huurcontract hetzelfde blijft. Voor het verzetten van de afspraak om je huurcontract te tekenen kun je met ons contact opnemen 0118 - 422 300. In overleg kunnen we een nieuwe afspraak maken.

Moet mijn partner de huuroveenkomst ook tekenen?

Algemeen

De personen die bij de inschrijving op www.zuidwestwonen.nl zijn vermeld, tekenen het huurcontract. (kinderen niet meegerekend).

Kan ik iemand anders machtingen om de huurovereenkomt te ondertekenen?

Algemeen

Slechts in uitzonderlijke gevallen is het mogelijk iemand te machtingen voor het tekenen van de huurovereenkomst. Dit komt omdat wij bij de contracttekekening moeten vaststellen met wie wij de huurovereenkomst aangaan. Is lijfelijk aanwezig zijn bij de contracttekening niet mogelijk? Neem dan contact op met onze afdeling verhuur, zodat wij kunnen kijken welke mogelijkheden er zijn.

Ik zit in een schuldsaneringstraject. Mag ik zelf mijn huurovereenkomst tekenen?

Algemeen

Bij een schuldsaneringstraject is er sprake van een beschermingsbewind. Je bewindvoerder dient in dit geval de huurovereenkomst te ondertekenen.