Woonomgeving

Veel gevraagd over Woonomgeving

Wat doen jullie aan leefbaarheid in mijn buurt?

Algemeen

Leefbaarheidsbudgetten worden voornamelijk gebruikt voor de aankleding van portieken, onderhoud van gemeenschappelijk groen, schoonmaak van gemeenschappelijke ruimtes en dergelijke.

Ik heb een vraag over het project in een wijk van l'escaut, bij wie kan ik terecht?

Algemeen

Je kunt telefonisch contact opnemen via 0118 - 422 300 en een terugbelverzoek achterlaten bij het Team Wijkbeheer of een bericht insturen via het contactformulier. Wij informeren je dan graag verder.

Wat doen julllie aan de veiligheid in mijn buurt?

Algemeen

l'escaut wil altijd meedenken op het gebied van veiligheid en leefbaarheid. Wanneer je je niet veilig voelt, laat ons dit dan weten.

Wat betekent leefbaarheid?

Algemeen

Leefbaarheid gaat over begrippen als schoon, groen, veiligheid, omgang met je buren en wijkbewoners.

Ik heb ideeën om de leefbaarheid in mijn wijk te verbeteren. Waar kan ik terecht?

Algemeen

Wij staan open voor ideeën. Je kunt je goede ideeën melden via het algemene nummer 0118 - 422 300 of via het contactformulier. Het Team Wijkbeheer neemt dan contact met je op.

Ondergrondse containers en afvalsleutel.

Algemeen

In de gemeente Vlissingen zijn er veel locaties met ondergrondse containers. Deze zijn alleen bedoeld voor omwonenden en werken vaak alleen met een afvalsleutel (toegangspas).

In de containers mag geen grofvuil stort worden. Je kunt afval in een ondergrondse container storten tussen 7.00 uur en 22.00 uur. Er mogen geen zakken met afval bij of naast de ondergrondse container geplaatst worden. 

Afvalsleutel kwijt?

Als je afvalsleutel voor de ondergrondse container kwijt is geraakt,  moet je dit doorgeven via telefoonnummer 14 0118 of door een mail te sturen naar stadsbeheer@vlissingen.nl. Tegen betaling (in 2024 € 12.00) ontvangt je een nieuwe afvalsleutel.

Ik heb een overlastmelding doorgegeven, wanneer krijg ik hier een reactie op?

Algemeen

Het Team Wijkbeheer streeft ernaar om binnen 48 uur te reageren. Wanneer het dringend is of het dreigt uit de hand te lopen, kun je ook altijd de politie bellen.

Ik heb een brief ontvangen van l'escaut maar kan deze niet meer vinden. Kan ik deze nogmaals ontvangen?

Algemeen

Neem contact met ons op via het contactformulier of telefonisch 0118 - 422 300.

Waar kan ik mijn scootmobiel opladen?

Algemeen

In sommige appartementengebouwen hebben we speciale oplaadruimtes voor scootmobielen, omdat het veilig opladen ervan belangrijk is. Ook kan je hier je scootmobiel parkeren als je hem niet gebruikt. Zo kan je veilig je scootmobiel opladen en staat hij niet in de weg. Woon je in een gebouw zonder speciale oplaadruimte, maar heb je wel een scootmobiel? Neem dan telefonisch contact op met jouw wijkbeheerder via 0118 - 422 300 of meldt het via het contactformulier voor het Team Wijkbeheer. Wij kijken dan waar je op een veilige manier de scootmobiel kan opladen.



Kan ik een vaste plaats krijgen voor mijn scootmobiel?

Algemeen

In sommige appartementengebouwen hebben we speciale oplaadruimtes voor scootmobielen, omdat het veilig opladen ervan belangrijk is. Ook kan je hier je scootmobiel parkeren als je hem niet gebruikt. Zo kan je veilig je scootmobiel opladen en staat hij niet in de weg. Per appartementengebouw zijn hier afspraken over gemaakt. Bel ons gerust 0118 - 422 300 op om navraag te doen naar de afspraken die gelden in jouw appartementengebouw. We helpen je graag verder.

Ik heb een vraag over de geplaatste parkeerpaal. Bij wie kan ik hiervoor terecht?

Algemeen

Wanneer je contact opneemt via het contactformulier of telefonisch 0118 - 422 300 en vraagt naar het Team Wijkbeheer, helpen we je graag verder.

Het kan zijn dat het gaat om een parkeerpaal van de gemeente, maar dan verwijzen wij je uiteraard door naar de gemeente. Het algemene telefoonnummer van de gemeente Vlissingen is 14 0118 (zonder 0118 ervoor!).

Mag er een slimme/video deurbel en/of camera geplaatst worden door een huurder?

Algemeen

In sommige situaties mag je een slimme/video deurbel plaatsen, maar vanwege de wet op de privacy niet overal. Hieronder leest je de voorwaarden van l'escaut:

  • De slimme/video deurbel of camera mag niet geplaatst worden bij een portiekwoning of woning aan een gang of galerij.
  • Uitbreiding met een bewegingsmelder is niet toegestaan.
  • Opslag van beelden is niet toegestaan. Beelden waarop (onverwachts) mensen staan, mogen niet worden gedeeld. Behalve als dit verplicht is op grond van wetten en regels.
  • Voor plaatsing vraag je eerst schriftelijk akkoord van directe buren.
  • Bij verhuizen moet de aangebrachte deurbel worden verwijderd Deze kan niet worden overgenomen door een nieuwe huurder.
  • De slimme/video deurbel of camera mag niet worden bevestigd aan gevels, daken of schuurtjes. Let op! Het is niet toegestaan om te boren en/of te schroeven in kunststof kozijnen. 
  • De camera mag alleen de eigen woning, voordeur of eigendommen binnen de grenzen van het privé terrein (tuin) filmen.
  • Het moet duidelijk zijn dat mensen gefilmd kunnen worden. Bijvoorbeeld door een sticker te plakken op te deur.
  • Als buren last hebben van de camera, omdat zij het gevoel hebben te worden bekeken, gaan wij met je in gesprek om de camera bij te stellen. Doe je dit niet dan moet je de slimme/video deurbel of camera weghalen.

Ik heb een scootmobiel nodig. Mag ik deze parkeren en opladen in het appartementengebouw waar ik woon?

Algemeen

In sommige appartementengebouwen hebben we speciale oplaadruimtes voor scootmobielen, omdat het veilig opladen ervan belangrijk is. Ook kan je hier je scootmobiel parkeren als je hem niet gebruikt. Zo kan je veilig je scootmobiel opladen en staat hij niet in de weg. Niet in elk appartementengebouw zijn deze speciale ruimtes mogelijk. Neem telefonisch contact op met jouw wijkbeheerder via 0118 - 422 300 of meldt het via het contactformulier voor het Team Wijkbeheer. Dan kijken we wat er mogelijk is.

Ik kan met mijn scootmobiel niet door de deur. Kan de deur aangepast worden?

Algemeen

Neem contact op met l'escaut of laat een bericht achter via het contactformulier.

Mag ik mijn auto of aanhanger in mijn voortuin plaatsen?

Algemeen

Nee, het is niet toegestaan om een auto of aanhanger in een voortuin te plaatsen. 

Ik woon in een complex met een parkeergarage eronder. Mag ik hier mijn elektrische auto parkeren?

Algemeen

Er zijn eisen voor het opladen van elektrische auto's in parkeergarages. In sommige parkeergarages kan het wel en in andere niet. Wil je meer informatie? Laat dan een bericht achter via het contactformulier