Woning opleveren

Veel gevraagd over Woning opleveren

Ik heb mijn huur opgezegd. Hoe moet ik de woning achterlaten?

Bij de eindinspectie moet je de woning leeg, heel, schoon en in goede staat aan ons opleveren. Tijdens de voorinspectie maakt onze woninginspecteur hierover afspraken met jou. In onze brochure 'de huur beeïndigen' lees je meer over het opleveren van de woning. Bij de vooropname geeft de woninginspecteur je informatie over goederen die je eventueel mag overdoen aan de nieuwe huurder. Natuurlijk beslist de nieuwe huurder zelf of hij/zij die zaken daadwerkelijk wil overnemen. Wanneer je met de nieuwe bewoner overeenstemming hebt over de overname, laat je dat aan ons weten. Je doet dit door samen het overnameformulier in te vullen en te ondertekeken. Je kunt die bij ons inleveren tijdens de eindopname. Mailen mag natuurlijk ook, naar verhuurmakelaars@lescaut.nl. 

In onze folder (bijlage) over 'huur beindigen' kun je meer informatie lezen.

Ik heb de huur opgezegd. Hoe moet ik de tuin achterlaten?

De tuin moet in nette staat en onkruidvrij worden opgeleverd. Tijdens de voorinspectie bespreekt de woninginspecteur de staat van de tuin met je. Hij zal je verder informeren over hoe je de tuin aan ons moet opleveren.

In onze folder (zie bijlage) over 'huur beindigen' kun je meer informatie lezen.

Ik kan de woning niet opleveren volgens de regels die jullie hebben aangegeven. Wat nu?

Neem in dit geval altijd contact op met onze woninginspecteurs. Dan kijk je samen naar de mogelijkheden. Doe dit zo snel mogelijk na je huuropzegging. Zo is er nog voldoende tijd om hierover afspraken te maken.

Ik heb de woning niet volgens de regels achtergelaten en nu heb ik een rekening ontvangen van jullie. Ik ben het hier niet mee eens. Wat kan ik doen?

Neem hierover contact op met de woninginspecteur die de eindinspectie heeft uitgevoerd.

Ik heb aanpassingen in de woning gedaan. Mogen deze in de woning blijven zitten?

Wanneer je door jezelf aangebrachte aanpassingen in de woning wil achterlaten, moet je ons hier vooraf (voor het aanbrengen van de aanpassing) toestemming voor vragen. Na het beoordelen van je aanvraag zijn er drie mogelijkheden:

  • De aanpassing is akkoord en mag na je vertrek achterblijven.
  • De aanpassing is akkoord en moet voor je vertrek verwijderd worden.
  • De aanpassing is niet akkoord en mag niet worden aangebracht.
  • Afhankelijk hiervan mag een aanpassing wel of niet achterblijven.