Regelen bij verhuizen

Veel gevraagd over Regelen bij verhuizen

Ik ga verhuizen. Moet ik de stand van de watermeter doorgeven aan de watermaatschappij?

Algemeen

Na de eindinspetie moet je de stand van je watermeter doorgeven aan de regionale waterleverancier. Voor Zeeland is dit Evides.

Ik ga verhuizen. Moet ik mijn verhuizing doorgeven aan de Gemeente?

Algemeen

Wanneer je gaat verhuizen, hoef je je alleen in te schrijven in de nieuwe gemeente. Deze gemeente neemt contact op met je vorige gemeente om de uitschrijving te regelen. Je hoeft hier verder niets voor te ondernemen.

Ik ga verhuizen. Moet ik dit melden bij de Belastingdienst?

Algemeen

Je hoeft je verhuizing niet zelf door te geven aan de Belastingdienst. De Belastingdienst maakt gebruik van de gegevens uit het BRP (Basis Registratie Personen). Het is daarom belangrijk dat je je zo snel mogelijk inschrijft in je nieuwe gemeente. Ontvang je huurtoeslag, geef dan zo snel mogelijk de nieuwe huurprijs door aan de Belastingdienst. Hiermee voorkom je dat je te veel of te weining huurtoeslag ontvangt. Het doorgeven van deze wijziging kan via de website Belastingdienst toeslagen.

Ik heb de huur is opgezegd. Er is nog post bezorgd. Kan ik deze post ophalen?

Algemeen

Is de woning al bewoond door een nieuwe huurder? Neem dan contact op met de nieuwe huurder. Je kunt zelf langs de woning gaan. 

Let op:  je bent zelf verantwoordelijk voor het doorsturen van je post naar je nieuwe adres. Je kan je verhuizing doorgeven bij diverse postbedrijven, zoals PostNL.

Is de woning nog niet opnieuw verhuurd? Neem contact met ons op via het contactformulier of telefonisch 0118 - 422 300.