Mesdaglaan en omgeving

Over het project

l’escaut wil de 111 woningen in de Mesdaglaan en omgeving verduurzamen. Het afgelopen jaar onderzochten we daarom of en hoe we de woningen kunnen renoveren. Uit dit onderzoek blijkt dat het helaas niet mogelijk is om de woningen te renoveren. De kosten zijn daarvoor te hoog. l’escaut heeft daarom besloten dat de woningen in de Mesdaglaan en omgeving worden gesloopt en vervangen voor nieuwbouw.

Om welke woningen gaat het?

Bloemenlaan 70 t/m 98 Even nummers
Irislaan 49 t/m 71 Oneven nummers
Jacob Marislaan 1 t/m 32  
Jozef Israelslaan 1 t/m 15 Oneven nummers
Mesdaglaan 1 t/m 31  
Vincent van Goghlaan 4 t/m 26 Even nummers
Willem Roelofszlaan 1 t/m 7 Oneven nummers

Wat gaan we doen?

l’escaut onderzocht hoe de staat van de huizen is, of en hoe ze verduurzaamd kunnen worden en wat het kost om ze op te knappen. Ook voerden we gesprekken met de bewoners. Zo haalden we informatie bij hen op en weten we wat hun wensen zijn. Het onderzoek van l’escaut en de wensen van de bewoners voegden we samen tot een plan van aanpak.

Planning

l’escaut heeft besloten dat de 111 woningen gesloopt worden en vervangen door nieuwbouw. Het onderzoek naar nieuwbouw start begin 2023. En dat heeft tijd nodig. We verwachten dat de plannen voor de nieuwbouw in 2024 klaar zijn. Bij de plannen voor de nieuwbouw betrekken we de bewoners. Er komen energiezuinige en comfortabele woningen. Daar kunnen huurders weer vele jaren wonen. Bij het onderzoek bekijken we hoe we de huidige bewoners een nieuw plekje in de wijk kunnen geven.

Aardgasvrij

De Mesdaglaan valt binnen het gebied van het Programma Aardgasvrije Wijken. Dat betekent dat de nieuwe woningen in de Mesdaglaan en omgeving aardgasvrij of in ieder geval aardgasvrij-klaar worden.

Meer weten?

Heeft u vragen over dit project? Neem dan contact op met Natasja Swennen. Zij is op maandag t/m woensdag en vrijdag bereikbaar via 0118 42 23 00.