De Hofjes

Over het project

In de Scheldewijk bouwen we de komende 10 jaar 200 sociale huurwoningen. De eerste woningen die we opleveren liggen in ‘De Hofjes’. De huizen liggen aan de noordkant van de Scheldewijk, tussen de Verlengde Singel en de Paul Krugerstraat. De Hofjes zijn autovrij, energieneutraal en gasloos. De woningen zijn ontworpen door Buro Salt en worden gebouwd door Bouwgroep Peters.

Planning

De bouw is begonnen in 2020 en we leverden de woningen in juni 2021 op.

Verhuur

Alle woningen zijn verhuurd.

De woningen

De eengezinswoningen in De Hofjes passen bij de uitstraling van de Scheldewijk en zijn duurzaam. Dat betekent voor de huurders lage energiekosten en veel wooncomfort. De woningen aan de verschillende hofjes hebben een eigen uitstraling. Ze hebben twee woonlagen met drie slaapkamers en  een tuin van 35-40m₂ met berging. De woningen zijn heel goed geïsoleerd en voorzien van een ventilatiewarmtepomp. Op het dak liggen 10 zonnepanelen. Standaard voorziet l’escaut alle tuinen rondom van gaashekwerk met klimopbeplanting en een afsluitbare poort. De afscheiding tussen de woningen verzorgen de huurders zelf.

Over het Scheldekwartier

De Hofjes liggen in de Scheldewijk, onderdeel van het Scheldekwartier. Een maritiem stadsdeel in ontwikkeling in de binnenstad van Vlissingen. Vlissingen en het water: ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In het Scheldekwartier is dit goed zichtbaar: het is centraal gelegen, vlakbij alle voorzieningen van de stad en omringd door het water... Een groot gebied met een maritieme historie én toekomst. Oud en nieuw gaan hier hand in hand.

Het Scheldekwartier biedt woningen voor alle doelgroepen, in verschillende prijsklasse en op diverse locaties. Het nieuwe stadsdeel Scheldekwartier is opgedeeld in drie verschillende gebieden. Allereerst de Scheldestad, het gebied rondom het Dok van Perry en direct grenzend aan de binnenstad. Daarnaast de Scheldewerf, waar de Machinefabriek en de Timmerfabriek staan. Als laatste de Scheldewijk, het gebied tussen De Willem Ruysstraat en de Paul Krugerstraat.